3. Teşkilat Eğitim Toplantımızın İlk Bölümü Tamamlandı
27 Şubat 2016, Cumartesi

Sendikamız tarafından gerçekleştirilen, Teşkilat Eğitim Toplantıları’nın 3.sünün ilk bölümü tamamlandı. Mersin’de gerçekleştirilen programa, Akdeniz ve Güneydoğu bölgemizdeki 13 il teşkilatımız katıldı. Mersin programımızın ikinci bölümü, gelecek hafta eğitim programına katılmayan 13 il teşkilatlarımızın katılımı yapılacak.

 

DEĞERLER SENDİKACILIĞI, MİLLİ DEĞERLERİ DE GÖZETMELİ

Genel Başkanımız Metin Memiş’in konuşması ve Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek’in soru cevaplı sunumu sonrası ise SASAM İşgücü Politikaları ve Sendikal Haklar Direktörü Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın ‘Değer Sendikacılığı’ konulu sunum yaptı. Sendikacılığın tarihi ve örgütlülüğün önemine vurgu yapan Özaydın, sivil toplum örgütlerinin toplumda önemli bir konuma sahip olduğunu vurguladı. Sendikacılığın ideolojik amaçlara hizmet etmek yerine öncelikli olarak üyeleri ve temsil ettiği kesime yönelik hak ve kazanım elde etmek için mücadele etmesi gerektiğini kaydetti. Sendikacılık yaparken milli menfaatlerin de gözetilmesi gerektiğini ifade eden Özaydın, Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in bu anlamda duyarlı bir sendikacılık örneği gösterdiğini belirtti.

 

SOSYAL MEDYA GÖZ ARDI EDİLMEMELİ

Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mustafa Bostancı da sosyal medyanın doğru kullanım teknikleri konusunda teşkilatımıza sunum yaptı. Sosyal medyanın günümüzün en önemli iletişim kanallarından birisi olduğunu belirten Bostancı, bu gücün kontrollü kullanılması halinde faydalı olacağını, yanlış değerlendirildiği takdirde ise zarar verebileceğini ifade etti. Takip edilecek ve edilmesi gereken sosyal medya hesaplarına da vurgu yapan Bostancı, sahte hesaplara karşı da duyarlı olunması gerektiğini dile getirdi.

 

SENDİKACILIĞIN YOLU İLETİŞİMDEN GEÇER


Eğitim Uzmanı Rahim Aladağ da, Temsilci Etkileşim Becerileri konulu sunum yaptı. Sendikacılıkta temsil ve iletişimin önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Aladağ, bu yöntemlerin iyi kullanılmasıyla daha fazla insana ulaşılacağını söyledi. Hitap edilen herkese ulaşmanın önemli olduğunu ifade eden Aladağ, “Sendikacı olarak bütün sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının kapısını çalıyorsunuz. Çaldığınız kapının nasıl açılacağını, daha doğrusu kapıyı açtıracak şifreyi keşfettiğiniz zaman amacınıza ulaşırsınız. Bunun en önemli ve etkin yöntemi ise, iletişim ve birbirimizi anlamaktır” dedi.

 

UZAKTAN EĞİTİM SERTİFİKALARI VERİLDİ

Teşkilat eğitim programımızın sonunda, sendikamızın uzaktan eğitim programını bitiren temsilcilerimize sertifikaları Genel Başkanımız ve genel merkez yönetim kurulu üyelerimiz tarafından verildi.

 

PAYLAŞ :