Beşinci Grup Teşkilat Eğitim Programımız Tamamlandı
07 Ocak 2017, Cumartesi

Teşkilat Eğitim Programımızın beşincisi, düzenlenen eğitimlerle sona erdi. Programda Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan, Sosyal Medya, Doç. Dr. Mehmet M. Özaydın Erdemli Çalışanın Sendikası, Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek Sendikal Mevzuat ve Kazanımlar, Stratejik İletişim ve Davranış Bilimleri Uzmanı Sevda Güner de, Stratejik Liderlik ve İletişim konusunda sunum yaptı. Grup Yürüyüş de programın sonunda ezgileriyle teşkilatımızla buluştu. 

 

BAYKAN: SOSYAL MEDYADA BULUNUN
Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan, sosyal medya konusundaki sunumunda mutlaka sosyal medyada yer alınması gerektiğini, bırakılan boşluğun başkaları tarafından doldurulduğunu söyledi. Sosyal medyanın kurumsal iletişim açısından önemli olduğunu söyleyen Baykan, bir yanlışa imza atmamak için tanınmış siyasetçi veya benzeri konumdaki kişilerin onaylı ve resmi hesaplarının takip edilmesi gerektiğini kaydetti. Sendikamızın sosyal medya hesaplarının aktif şekilde kullanıldığını söyleyen Baykan, elde edilen kazanımların veya ulaştırılması gereken mesajların daha kısa sürede sosyal medya üzerinden teşkilata ulaştırıldığını ifade etti. 

 

ÖZAYDIN: DEĞERLER, SENDİKACILIĞIMIZI YÜCELTİR
Doç. Dr. Mehmet M. Özaydın da Erdemli Çalışanların Sendikası başlıklı sunumunda, Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in temsil ettiği değerler ve bu değerlerin ışığında sendikal mücadeleyi katılımcılarla paylaştı. Değer kavramının, Toplumun davranışların ortaya çıkmasına ve iyi /doğru ya da yanlış/ kötü olarak değerlendirilmesine neden olan inançlar olduğunu söyleyen Özaydın, “Değerlerin toplumsal hayatta kabul görmesi ve aktarılması sağlam inanç kaynaklarına dayanmasından geçer ki bu anlamda en geçerli kaynak dinlerdir. Toplum hayatında inanç değerlerine bağlılığın azalması zaman zaman sahte değerlerin yaygınlaşmasına da kaynaklık edebilir. Bu sahte değerler uzun ömürlü olmasa da toplum hayatında büyük ahlaki çöküntülere neden olur.” şeklinde konuştu. 

 

ÖRNEK, KAZANIMLARIMIZ VE GENEL MEVZUAT KONUSUNDA BİLGİLENDİRDİ
Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek de sunumunda, toplu sözleşme kazanımlarımızın yanı sıra, kurum idari kurul, yargı ve ikili ilişkilerle elde ettiğimiz kazanımlar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Güncel konularda yapılan değişiklikler konusunda teşkilatımızı bilgilendiren Örnek, eş durumu tayinleri, mazeret tayinleri, dönem tayinlerin yanı sıra puan, süre ve dönem ile ilgili hükümlere bağlı kalınmaksızın yapılacak atamalardaki hükümleri aktardı. Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Personeli Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hakkında da bilgi veren Örnek, bu sınava tabi kadrolar hakkında da ayrıntılı bilgi verdi.

 


GÜNER: İLETİŞİM, LİDERLİKTE ÖNEMLİ
Sevda Güner de sunumunda stratejik liderlik konusunu ele aldı. Stratejinin, amaçlara ulaşmak için belirlenmiş sonuç odaklı dinamik kararlar topluluğu olduğunu söyleyen Güner, stratejik lideri ise, geleceği öngörerek, şekillendirebilmek, bunun için gerekli stratejik anlayışı oluşturabilmek ve bu doğrultuda diğer yönetici ve çalışanları yetkilendirerek onları kuruluşun vizyonu doğrultusunda yenilikçi hedeflere yönlendirecek hızla stratejik değişimi sağlayabilecekler olarak tanımladı. İletişimin, stratejik liderlikteki önemine de vurgu yapan Sevda Güner, yapıcı dil, hatayı değil başarılı çalışmaları öne çıkaran tavır ve söylemlerin önemine dikkat çekti. 

 


 

GRUP YÜRÜYÜŞ EZGİLERİ SESLENDİRDİ
Eğitim programımızın beşincisi, Grup Yürüyüş’ün ezgi dinletisi, Teşkilat Eğitim Programı’na katılanlara sertifikalarının verilmesi ile sendikamızın düzenlediği anı, kısa film ve fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

 

Kısa film yarışmasının birincisi Büşra Elma ve Merve Altınbaş’ın ödülünü Genel Başkanımız Metin Memiş verirken, ikinci olan İsmail Aybey’in ödülünü Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan verdi.

 



Fotoğraf yarışmasının ikincisi Hasan Yaşar’ın ödülünü Dilek Gürsoy, Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak’tan, üçüncüsü Metin Bostanoğlu’nun ödülünü de İnci Demirçay Genel Başkan Yardımcımız Himmet Bayar’dan aldı.



Anı Yarışmasının üçüncüsü Alim Yavuz’un ödülünü ise Genel Başkan Yardımcımız Abdülaziz Aslan verdi.

PAYLAŞ :